08 jan

De belangrijkste VCA wijzigingen op een rij:

Aanmeldtermijnen

  • ​​De termijn voor het aanvragen van een nieuw examenmoment is sinds 01-01-18 48 uur. Met hoge uitzondering en na toestemming van VCA Infra is het mogelijk om binnen de gestelde 48 uur bestaande momenten uit te breiden met extra examendisciplines en/of standaard examentalen. Dit is echter alleen mogelijk op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur waarbij VCA Infra uiteindelijk beslist.
  • De termijn voor het annuleren van een examenmoment wordt 48 uur.

Identiteitsbewijzen

  • Het is niet meer verplicht om een kopie identiteitsbewijs af te geven. Wanneer wij van een kandidaat geen kopie van het identiteitsbewijs ontvangen en achteraf blijkt dat zijn gegevens niet correct zijn, zijn er kosten verbonden aan het herstellen.
  • EBVN corrigeert nadrukkelijk geen gegevens tijdens het examen. Indien wij geen kopie van een identiteitsbewijs ontvangen, gaan wij er van uit dat de door u aangeleverde gegevens correct zijn.
  • Per 25 mei 2018 wijzigt de wet. Vanaf deze datum is het niet meer toegestaan een kopie van het identiteitsbewijs af te geven.

Grieks wordt een standaardtaal
Sinds 1 januari 2018 is Grieks toegevoegd aan het rijtje standaardtalen voor Basisveiligheid VCA. Vanaf deze datum is Grieks ook als voorleesexamen beschikbaar!