EBVN neemt de volgende examens af:

Wat is VCA?
Steeds vaker wordt op locaties van opdrachtgevers een VCA certificaat diploma verplicht gesteld.

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers en is bedoeld om aannemers en werkzaam personeel in de bouw veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen. Het VCA stelsel wordt beheerd door de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid en is in het leven geroepen om het veilig werken te bevorderen. Het VCA is gesplitst in VCA certificaten voor bedrijven en VCA diploma’s voor (uitvoerend) personeel. EBVN neemt examens af voor de VCA diploma’s.

Duur examens
Een VCA basis en een VCA basis groen examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende vraagvormen:

Bijj 65% of meer correcte antwoorden is de kandidaat geslaagd.

De VOL-VCA en VIL-VCU examens duren 75 minuten en bestaan uit 70 vragen. De vraagvorm is gelijk aan die van het VCA-basis examen, waarbij de kandidaat geslaagd is indien deze 65% of meer vragen correct heeft.

Reglement
Voor de VCA examens geldt een reglement, examenreglement VCA.

Hoe gaat een examenmoment in zijn werk?
Wanneer u of uw medewerker zich aanmeldt voor een examen, vult u op onze website uw gegevens of die van de medewerker in. Wanneer wij uw gegevens gecontroleerd hebben, ontvangt u van ons een aanmeldbevestiging, informatie over data en locatie van het examen en het examenreglement.

Op de afgesproken datum wordt de kandidaat ontvangen op de  examenlocatie en naar de examenruimte gebracht. Hier controleert de examinator van EBVN het legitimatiebewijs, levert hij of zij eventuele elektronische apparaten zoals mobiele telefoon(s), fototoestel en videocamera in en neemt vervolgens plaats in de examenruimte.

Bij aanvang van het examen krijgen de kandidaten uitleg over het af te leggen examen. Vervolgens starten alle aanwezige kandidaten tegelijk met het examen.

Wanneer de kandidaat alle vragen beantwoord heeft, neem de examinator of surveillant de opgaven, antwoorden en eventueel kladpapier in. De ingeleverde elektronische apparaten worden terug gegeven  en de kandidaat mag de examenruimte verlaten. De definitieve uitslag wordt binnen twee werkdagen na het examenmoment door ons aan de opdrachtgever bekend gemaakt. Geslaagde kandidaten ontvangen binnen vijf werkdagen hun diploma en pasje per post op het aan ons doorgegeven (huis)adres.